Városlista
ma: 0 °C holnap: 4 °C
2015. november 25, szerda - Katalin

Hírek

2012. Július 04. 12:25, szerda | Bulvár
Forrás: MTI

Varánuszt találtak Csepelen

Varánuszt találtak Csepelen

Egy szavanna varánuszt találtak Csepelen, az állat lakóházból vagy kisállat-kereskedésből szökhetett meg - közölte az önkormányzat sajtóreferense szerdán az MTI-vel.

Kitzinger Adrienn tájékoztatása szerint a Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt. munkatársai kedd délután a XXI. kerületi Katona József utcában, egy lámpás kereszteződésnél vették észre az Afrikában őshonos, itthon nagyon közkedvelt terráriumi állatot.
A szavannai varánusz később egy útszéli fa tövében tűnt fel újra, majd beszaladt a Katona József Általános Iskola udvarára. Ott félórás keresgélés után, a lapulevelek alatt találtak rá. A fiatal példányt végül hosszas üldözés után - lavór és üveglap segítségével - ott sikerült befogni.
Hozzátették: ha a hüllő gazdája nem jelentkezik, a zöldterület-fenntartási osztály egyik munkatársa fogadja be a varánuszt.
A szavanna varánusz a wikipédia ismertetése szerint afrikai faj, kis mérete és nyugodt természete miatt kedvelt hobbiállat Európában is. Képes változtatni a színét - világosbarna, drapp, sötétbarna vagy szürke -, hogy könnyen beleolvadhasson környezetébe. A terrarium.blog.hu azt írja róla, hogy 80-100 centi hosszúságúra nő meg, zömök teste, széles feje és elvékonyodó farka van. A hirtelen mozdulatokra aggresszívan reagál, olyankor haraphat is vagy a farkával odacsaphat - ugyanakkor azonban az egyik legszelídebb és legkezesebb hüllő.

Véleményed van? Szólj hozzá!

Ezek érdekelhetnek még

2015. November 24. 07:13, kedd | Bulvár

Borzasztó látvány – férfiak számára felbecsülhetetlen kár - FOTÓ

Sörösrekeszek és üvegek, egy teherautó leborult rakománya az úton az M0-s és az M51-es autóút csomópontjában lévő körforgalomban november 23-án.

2015. November 24. 06:00, kedd | Bulvár

Kefir: Lehet, hogy megnősül?

Az egykori V-Tech együttes énekese Kefir, és Mariann már másfél éve, alkotnak egy párt. Kefir korábbi sikertelen kapcsolatai után, most úgy érzi, Mariannban megtalálta azt a nőt, aki talán életre szóló társa is lehetne.

2015. November 23. 16:50, hétfő | Bulvár

Bebe: Készen állunk a szülő szerepre

A Back II Black egyik frontembere Bebe, igazi lovag hírében áll. Bár Katát már 3 éve, hogy feleségül vette, a mai napig is azt mondja, hogy élete egyik legmeghatóbb pillanata volt az esküvője.

2015. November 23. 16:43, hétfő | Bulvár

Szolnoki Péter: A Gyerekeim a legjobb barátaim

Szolnoki Péter, a Bon-Bon frontembere számára fontos a harmonikus családi élet. A napjainkra jellemző, rohanó világ ellenére is igyekszik minél több időt a gyerekeivel tölteni.