Városlista
ma: 26 °C holnap: 26 °C
2015. szeptember 2, szerda - Rebeka

ÁSZF

Az infoajka.hu weboldal az "InfoVáros" nemzetközi internetes portálrendszer és franchise rendszer tagjaként működő hírportál, amely a régió híreit, eseményeit, szolgáltatásait fogja össze.

Tulajdonos és üzemeltető az INFOVÁROSOK Szolgáltató Kft.

 • Székhely: 9400 Sopron, Deák tér 66-68.
 • Felelős vezető: Szalay Ákos
 • Cégbejegyzés: Cg.19-09-515310;
 • Bejegyezte: Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság, mint Cégbíróság
 • Adószám: 23041503-2-19
 • Központi email: info@infovaros.hu

Az infoajka.hu portál üzemeltetője a(z) Hírhozó Kft.

 • Székhely: 8400 Ajka, Táncsics M. u. 29.
 • Felelős vezető: Kertész Zsolt
 • Cégbejegyzés: 19-09-502634
 • Bejegyezte: Veszprém Megyei Bíróság mint Cégbíróság
 • Adószám: 11338839-2-19
 • E-mail cím: info@infoajka.hu
 • Telefonszám: +36-30-471-0625

Az infoajka.hu internetes hírportál (későbbiekben: weboldal) látogatásával és használatával a Felhasználó elfogadja az alábbi felhasználási feltételeket.

I. Általános feltételek

1. A jelen felhasználási feltételek az INFOVÁROSOK Szolgáltató Kft. (9400 Sopron, Deák tér 66-68.; a továbbiakban: Rendszerüzemeltető) által üzemeltetett InfoVáros (http://www.infovarosok.hu) weboldal család (a továbbiakban: Hírportál rendszer) és ezen családon belül működő a Hírhozó Kft. (8400 Ajka, Táncsics M. u. 29.; továbbiakban: üzemeltető) által üzemeltetett infoAjka hírportál (http://infoajka.hu) oldalain elérhető információs társadalommal összefüggő szolgáltatás, tartalom (Szolgáltatás, Weboldal) igénybe vevője (Felhasználó) általi használatának feltételeit tartalmazza.

2. Felhasználónak minősül a Weboldal látogatója, illetőleg mindenki, aki az infoAjka weboldal bármely szolgáltatását igénybe veszi. Amennyiben a Felhasználó a Szolgáltatás bármely elemének használatát megkezdi, elfogadja a jelen Szabályzat feltételeit.

3. A Szolgáltatás használatának megkezdésével a Felhasználó elfogadja a szolgáltatás igénybevételének az alábbiakban részletezett feltételeit.

A Szolgáltató bármikor jogosult a feltételek egyoldalú módosítására azzal, hogy a módosításról rövid felhívás formájában jelen oldalon tájékoztatja a felhasználókat. A módosítást követően a Szolgáltatás használatával a Felhasználó elfogadja a feltételek módosítását. A Weboldal és szolgáltatásai működésével kapcsolatos valamennyi tájékoztatás, valamint a jelen Szabályzattal is összefüggő egyéb dokumentumok (pl.: Adatvédelmi nyilatkozat, stb.)is a Szabályzat részét képezik és kötelezőek minden Felhasználóra.

II. Regisztráció, profil adatok, hírlevelek

1., A weboldalra történő belépés, az oldalon történő böngészés minden látogató, olvasó számára térítésmentesen és akadálytalanul rendelkezésre áll. Az oldal egyes szolgáltatásaihoz való hozzáférés, bizonyos tartalmak elérése azonban előzetes regisztrációhoz, illetve az oldalba való belépéshez kötött.
2., A weboldal következő szolgáltatásai csak regisztráció és a weboldalba történő bejelentkezést követően érhetőek el:

 • apróhírdetések feltöltése
 • kisállat hírdetések feltöltése
 • nyereményjátékokon való részvétel
 • hozzászólás hírekhez, versenyekhez
 • szavazásokon való részvétel

3., A látogatóknak, a felhasználóknak a regisztráció menüpontra kattintva van lehetőségük regisztrálni a weboldalon.
Itt a következő adatok megadására van kötelezően szükség:
teljes név, felhasználónév, jelszó, e-mail cím, születési idő, nem.
Ezt követően van lehetőség a Cégregiszterbe történő regisztrációs igény jelzésére, hírlevélre, reklámlevélre feliratkozni illetve a regisztrációhoz szükség van ezen Általános Szerződési Feltételek és az Adatvédelmi Szabályzat elolvasására és elfogadására.
A regisztráció elküldése után a rendszer a megadott email címre egy megerősítő emailt fog küldeni, amiben található linkre kattintva lehet a felhasználói fiókot, a regisztrációt aktiválni.
4., A regisztrációs profil, a felhasználói adatok módosítása céljából a felhasználó a jobb felső sarokban található profilom menüpontra kattintva éri el felhasználói fiókját, amelyben aztán tetszőlegesen szerkeszthetővé válnak a regisztrációkor megadott személyes és egyéb adatok. A profilban van lehetőség az adatok módosítására, újabb adatok felvételére, illetve hírlevélről, reklámlevélről való leíratkozásra, feliratkozásra.
5., A felhasználó fiókját és adatait a profilom menüpontban a profil törlése gombra kattintva lehet kezdeményezni. Ebben az esetben a rendszer a vonatkozó adatokat, a felhasználó profiljában található személyes és egyéb adatokat véglegesen és visszavonhatatlanul törölni fogja a rendszerből.
A regisztráció törlése esetén a felhasználó profiladataival együtt törlődnek a felhasználó feltöltött apróhirdetései, kisállathirdetései, valamint törlésre kerül profil és a felhasználó azonosító adatai a nyereményjáték résztvevők közül is! A felhasználó szavazatai megmaradnak, de a felhasználó profiladatai az oldalon működtetett szavazások adatai közül törlésre kerülnek.
A felhasználói adatok törlésének véglegesítése után a rendszer a felhasználó megadott email címére az adatok és a fiók törléséről egy értesítő e-mailt küld.

III. Hirdetésfeladás
1., A weboldalon felhasználóinknak lehetőségük van különböző apróhírdetések, kisállathirdetések feladására különböző hirdetési kategóriákban.
2., A weboldalon bárki adhat fel hírdetést, aki érvényes regisztrációval rendelkezik és a belépés menüpontban belépett az oldalra.
3., Egy regisztrált felhasználó maximum 3 db hírdetést adhat fel ingyenesen az oldalon.
4., Apróhírdetés feladását a weboldalba való bejelentkezést követően a hirdetés feladása menüre kattintva a megfelelő mezőket kitöltve lehetséges elvégezni. A hirdetés feladásnál van lehetőség meghatározni a hirdetés kategóriáját, érvényességét, a hírdetés fontos adatait, részleteit, leírását és itt csatolható a hírdetéshez foto, kép, rajz.
Ugyanitt kell megadni a hírdető kontakt adatait: kötelezően a címet, email címet, telefonszámot és választhatóan a mobil telefonszámot, fax számot.
5., A hírdetések számát, részleteit, a hírdetéseim listája menüpontban lehet változtatni: itt törölhetőek, módosíthatóak, szerkeszthetőek a hírdetések. A hirdetéseim listája a "Hirdetés feladása" menüpontra kattintva érhető el.
6., A felhasználóáltal feltöltött hírdetésekben nem szerepelhet olyan tartalom, amely:

 • jogszabályba ütközik, illetve ennek gyanúja felmerül;
 • nem a hirdetés rovatának megfelelő tartalmú;
 • szerzői jogokat, személyhez fűződő jogokat, kegyeleti jogot, valamint személyes adatok védelméhez való jogokat sért;
 • erőszakra, jogszabálysértésre buzdít, illetve a személyes vagy közbiztonságot, környezetet, illetve természetet károsító magatartásra ösztönöz, önkényuralmi jelképeket tartalmaz;
 • gyűlöletkeltésre, megfélemlítésre alkalmas, valamint mások lelkiismereti-, vallási-, nemzeti-, nemzetiségi hovatartozását gyalázó vagy sértő kifejezés;
 • amely a gyermek- és fiatalkorúaknak szól, és fizikai, szellemi vagy erkölcsi fejlődésüket károsíthatja, így különösen, ha a gyermek- és fiatalkorúakat veszélyes, erőszakos, továbbá a szexualitást hangsúlyozó helyzetben mutatja be; tapasztalatlanságuk vagy hiszékenységük kihasználásával közvetlen felszólítást tartalmaz arra, hogy a felnőtt korúakat áru vásárlására ösztönözzék;
 • pornográf, szexuális szolgáltatás igénybe vételének előmozdítására, szexuális ingerkeltésre irányul;
 • indokolatlanul hiányos tartalmú vagy nem nyújt kellő információt a termékről/szolgáltatásról, a valóságnak vélhetően nem megfelelő adatokat tartalmaz;
 • olyan áruk reklámozását valósítja meg, amelyek előállítása vagy forgalmazása jogszabályba ütközik;
 • fegyverek, lőszerek, robbanóanyagok és közbiztonságra különösen veszélyes eszközök reklámozására irányul;
 • politikai tevékenységhez kapcsolódó vagy azt elősegítő hírdetés;
 • tiltott gyógyszerreklámnak minősül;
 • külföldön szervezett szerencsejátékhoz vagy ajándéksorsoláshoz kapcsolódik;
 • megtévesztő reklámnak minősül (különösen ha a megtévesztő információ az áru általános jellemzőire, árára, vásárlás feltételeire, a Felhasználó megítélésére, az őt megillető jogokra, minősítésére vonatkozik);
 • dohányáruk, kábítószerek, tudatmódosító anyagok, vagy bármely, hasonló hatású szerek reklámja;
 • védett állatok kereskedelmét, azokból készült termékek kereskedelmét elősegítő hirdetés;
 • minden egyéb, a fentiekben fel nem sorolt olyan hirdetés, reklám, információ, melyet hatályos jogszabály tilt;
 • sértheti a weboldal üzemeltetőjének illetve az infovárosok portálrendszer(infovarosok.hu) tulajdonosának és üzemeltetőjének jogait és üzleti érdekeit;

7.,  A weboldal üzemeltetője nem köteles ellenőrizni a weboldalon tárolt, hozzáférhetővé tett apróhirdetések, információ tartalmát, továbbá nem köteles olyan tényeket vagy körülményeket keresni, amelyek jogellenes tevékenység folytatására utalnak.
Emellet azonban a weboldal üzemeltetőjének jogában áll, hogy az előző pontban felsorolt előírásokba ütköző hirdetéseket a Felhasználó előzetes értesítése nélkül törölje.
A Szolgáltató minden hirdetésen a magyar helyesírás szabályainak megfelelő korrektúrát hajthat végre.
8., A hirdetés feladója a honlapon elhelyezett adatok, anyagok, információk tartalmáért teljeskörű felelősséggel tartozik, valamint az illegális tartalmú hirdetések feladása hatósági eljárást vonhat maga után.
9., A honlap üzemeltetője fenntartja magának a jogot, hogy a felhasználó által elkövetett jogsértések esetén az illetékes hatóságoknál a bejelentéseket megtegye, emellett a honlap üzemeltetője, amennyiben a szolgáltatással kapcsolatos jogsértések miatt bírság, büntetés, vagy bármilyen más jogcímen megfizetendő összegben elmarasztalást szenved, úgy a jogsértő felhasználóval szemben teljes kártérítési igénnyel lép fel.

IV. Nyereményjátékok szabályai
1., A weboldalon változó tartalommal nyereményjátékok érhetőek el.
2., A nyereményjátékokon mindenki részt vehet, aki regisztrált a weboldalra és felhasználói azonosítóival belépett az oldalra.
3., A nyereményjátékot az oldal üzemeltetője kezeli és folytatja le.
4., Egyazon regisztrált felhasználó több, párhuzamosan folyó játékban is részt vehet.
5., Azon azonos névvel és címmel, de különböző regisztrációval, különböző felhasználói fiókkal játszó játékosainak automatikusan kizárjuk a nyereményjátékból.
6., A nyereményjátékon való részvétel feltétele a játék kérdéseinek helyes megválaszolása, a játék feltételeinek elfogadása és hozzájárulás megadása, ahhoz, hogy a rendszerüzemeltető illetve a weboldal üzemeltetője a felhasználó megadott elektronikus elérhetőségén közvetlen üzletszerzés céljából megkeresést, reklám anyagot, híranyagot, hírlevelet küldjön.
7., A nyereményjátékon való részvétellel a felhasználó hozzájárul, hogy adatait a játékban a nyereményt és a kérdéseket biztosító partnercégnek az üzemeltető illetve a rendszerüzemeltető kiadja, azon célból, hogy a partnercég a felhasználó elektronikus elérhetőségére  közvetlen üzletszerzés céljából megkeresést, reklám anyagot, híranyagot, hírlevelet küldjön.
8., Minden játékban a játék leírásánál megtalálható a sorsolás időpontja, ahol közjegyző jelenlétében a helyes választ adó játékosok közül kerül kisorsolásra a nyertes vagy a nyertesek.
9., A sorsolás eredményéről a sorsolás napján e-mailben és az adott weboldalon is tájékoztatjuk a nyerteseket.
10., A játékban részt vevő felhasználó hozzájárul, hogy - amennyiben a nyertesek közé kerül - nevét a weboldal a nyertesek felsorolásánál nyilvánosságra hozza.
11., Amennyiben a nyertes 5 napon belül nem jelzi vissza, hogy a nyereményt elfogadja és át tudja venni, akkor nyereményigénye elévül.
12., A nyeremény átvételével és felhasználásával összefüggésben esetlegesen felmerülő egyéb költségek és kiadások (pl. nyeremény átadásának helyszínére történő utazás költsége, összeszerelés költsége, stb.) a nyertest terhelik.
13., Az adott játék speciális információit, speciális részleteit, feltételeit az adott játékhoz kapcsolódó Nyereményjáték Szabályzat tartalmazza.

V. Szavazás szabályai
1., A weboldalon különböző menüpontok alatt lehet véleményt nyilvánítani szavazással.
2., Szavazni csak regisztrált felhasználóknak a weboldalba történt belépést követően nyílik lehetősége, ahol kattintással lehet szavazatot leadni.
3., Egy felhasználónak naponta csak egy szavazat leadására nyílik lehetősége és egy IP címről óránként csak egy szavazatot fogad a weboldal.

VI. Blogbejegyzés, hozzászólás szabályai

1., A weboldalon a regisztrált felhasználók különböző kategóriákban tetszőleges címekkel és tartalommal blogot indíthatnak, blogbejegyzést hozhatnak létre.
2., A weboldalon különböző cikkekhez és blog bejegyzésekhez a felhasználók hozzászólhatnak, elmondhatják véleményüket, reagálhatnak az ott található hírekre, információkra, felvetésekre.
3., Hozzászólni az oldalon két módon lehet: egyrészt regisztrált felhasználóknak a weboldalba történt belépést követően, másrészt regisztráció nélkül aktív facebook fiókkal lehetséges.
4., Az üzemeltető ez esetben az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény szerinti közvetítő szolgáltatónak minősül: a felhasználók számára elérhető ingyenes tárhelyet biztosít tartalmaik feltöltésére, megjelentetésére.
5., A felhasználók teljes körű felelősséget viselnek feltöltött tartalmaik jogszerűségéért, mind blogbejegyzéseik, mind hozzászólásaik, kommentjeik tekintetében. A nem jogszerű, illegális tartalmak weboldalon történő elhelyezése hatósági eljárást vonhat maga után.
6., A felhasználó által feltöltött blogokban, hozzászólásokban nem szerepelhet olyan tartalom, amely:

 • jogszabályba ütközik, illetve ennek gyanúja felmerül;
 • szerzői jogokat, személyhez fűződő jogokat, kegyeleti jogot, valamint személyes adatok védelméhez való jogokat sért;
 • erőszakra, jogszabálysértésre buzdít, illetve a személyes vagy közbiztonságot, környezetet, illetve természetet károsító magatartásra ösztönöz, önkényuralmi jelképeket tartalmaz;
 • gyűlöletkeltésre, megfélemlítésre alkalmas, valamint mások lelkiismereti-, vallási-, nemzeti-, nemzetiségi hovatartozását gyalázó vagy sértő;
 • amely a gyermek- és fiatalkorúaknak szól, és fizikai, szellemi vagy erkölcsi fejlődésüket károsíthatja, így különösen, ha a gyermek- és fiatalkorúakat veszélyes, erőszakos, továbbá a szexualitást hangsúlyozó helyzetben mutatja be;
 • termékek, szolgáltatások hirdetésére, reklámozására irányul;
 • minden egyéb, a fentiekben fel nem sorolt olyan közlés, információ, melyet hatályos jogszabály tilt;
 • sértheti a weboldal üzemeltetőjének illetve az infovárosok portálrendszer(infovarosok.hu) tulajdonosának és üzemeltetőjének jogait és üzleti érdekeit;

7., A vonatkozó törvény alapján az üzemeltető nem köteles a blogok, hozzászólások moderálására, tartalmuk ellenőrzésére, szerkesztésére, azaz a közvetítő szolgáltató nem köteles olyan tényeket vagy körülményeket keresni, amelyek jogellenes tevékenység folytatására utalnak, tehát nem köteles a felhasználók által feltöltött tartalmak előzetes ellenőrzésére vagy monitorozására. Emellett azonban az üzemeltető, a weboldal szerkesztői a felhasználók hozzászólásait, blogbejegyzéseit utólag ellenőrizhetik és szükség szerint moderálhatják, törölhetik a Felhasználó előzetes értesítése nélkül.
8., Jogsértő tartalmak bejelentésére az imfo@infovaros.hu email címen van lehetőség, a tartalom linkjének és jogsértő mivoltának megjelölésével.
9., A feltöltött tartalmakkal kapcsolatban a Felhasználó feljogosítja az Üzemeltetőt, a Rendszerüzemeltetőt, hogy a tartalmakat, vagy azok részeit, kivonatait az Infovárosok hírportál rendszeren belül a különböző weboldalakon megjelenítse, felhasználja.

VII. Szerkesztői tartalom és szerzői jogok
1., Azzal, hogy a Felhasználó belép a weboldalra, elfogadja az alábbi feltételeket, még abban az esetben is, ha nem regisztrált felhasználója a rendszer egyik szolgáltatásának sem:
2., A weboldalon található tartalom az INFOVÁROSOK Szolgáltató Kft., a Rendszerüzemeltető és a weboldal üzemeltető szellemi tulajdona.
3., A Rendszerüzemeltető és a weboldal üzemeltető, mint az oldal tartalmának előállítói és tulajdonosai(kiadók) fenntartanak minden, a weboldal bármely részének bármilyen módszerrel, technikával történő másolásával és terjesztésével kapcsolatos jogot. A kiadók előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a weboldal egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, program stb.) feldolgozása és értékesítése. A weboldal tartalmának egyes részeit a felhasználó - kizárólag saját felhasználás céljából - adathordozóra mentheti vagy kinyomtathatja, de ebben az esetben sem jogosult a weboldal így többszörözött részének további felhasználására, terjesztésére, adatbázisban történő tárolására, letölthetővé tételére, kereskedelmi forgalomba hozatalára.
4., A weboldal minden része teljes egészében, a reklámokkal, hirdetésekkel együtt szerzői jogvédelem alatt áll, azokból bármely részt kivágni, a megcsonkított részt pedig nyilvánossághoz bármely módon újraközvetíteni tilos. Tilos továbbá a kiadók előzetes írásbeli engedélye nélkül a weboldal tartalmát tükrözni, azaz technikai művelet segítségével nyilvánossághoz újraközvetíteni, még változatlan formában is.
5., A jogosulatlan felhasználás büntető- és polgári jogi következményeket von maga után. A weboldal követelheti a jogsértés abbahagyását és kárának megtérítését.
6., A weboldalról értesüléseket átvenni csak a weboldalra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő: a) nem módosítja az eredeti híranyagot, információt, b) a weboldalra utaló egyértelmű hivatkozást minden közlésnél feltünteti.
7., A weboldal a pontos és hiteles információk közlésére törekszik, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállal.